Gevelreiniging

Het aanzicht van de gevel bepaalt in hoge mate de eerste indruk van een gebouw. Minerale ondergronden hebben de eigenschap om door milieu- en weersinvloeden te vervuilen, zodat het aanzicht van de gevel sterk kan verslechteren.

In het verleden werd deze vervuiling verwijderd door toepassing van chemicaliën, met alle gevolgen van dien. De toegepaste chemicaliën (vaak zuren of alkaliën) betekenden een aanslag op het milieu en de gezondheid van de verwerker en brachten vaak schade toe aan de gevel zelf. Ook het stralen van gevels met een hard en scherp straalmiddel onder hoge druk heeft nogal wat schade aan gevels veroorzaakt.

Regel jouw renovatie nu met Van Deelen Gevelwerken!

Bekijk projecten

Van Deelen Gevelwerken maakt voor het reinigen van gevels al jaren gebruik van het TORBO®-systeem. Het TORBO®-systeem kenmerkt zich door minder milieubelastend reinigen met een uitstekend resultaat. Het TORBO®-systeem is een straalsysteem dat lucht, water en een op de ondergrond afgestemd straalmedium combineert. Doordat de dosering van alle drie de componenten door elektronische regelsystemen zeer nauwkeurig kan worden ingesteld, is het mogelijk om vrijwel elke ondergrond te reinigen.

De keuze van het straalmiddel wordt bepaald door de ondergrond en kan variëren van bijvoorbeeld glasparels voor zachte natuursteensoorten zoals zandsteen, tot Olivinezand voor wat hardere baksteen. Door een lage waterdosering is het mogelijk om stofvorming te voorkomen, terwijl de lozing van afvalwater tot een minimum beperkt wordt. Tegelijkertijd zorgt de micronevel van fijne waterdruppeltjes ervoor dat het straalmedium veel kleinere inslagkratertjes vormt dan bij minder geavanceerde straalsystemen, zodat beschadigingen aan het oppervlak worden voorkomen. Het afkomende materiaal wordt door onze medewerkers opgevangen en afgevoerd, waarna het door een erkend afvalverwerkingsbedrijf verwerkt wordt. De milieubelasting van het TORBO®-systeem is aanzienlijk minder terwijl een uitstekend resultaat wordt bereikt.