Soms ontstaan gevelproblemen al heel snel na de oplevering van een pand. Bijvoorbeeld door heiwerk in de omgeving of door trillingen van verkeer. Het probleem kan ook in de voeg zelf schuilen, door een gebrekkige uitvoering tijdens de bouw. Voegwerk wordt in de loop der jaren aangetast door milieu- en weersinvloeden. Zo lost zure regen kalk in mortel op, waardoor de voeg poreus wordt. Het gevolg is dat de gevel vocht door gaat laten. De gebruikers van het pand worden geconfronteerd met vochtproblemen en extra stookkosten.

Bij het vervangen van voegwerk is het van belang dat het voegwerk grondig uitgehakt wordt tot op een gezonde ondergrond, zonder de gevelstenen te beschadigen. Om dit verantwoord te kunnen doen, zijn vakkennis en het juiste gereedschap noodzakelijk.

Van Deelen Gevelwerken heeft deze vakkennis en apparatuur in huis

Om problemen in de toekomst te voorkomen, dient het nieuw aangebrachte voegwerk van uitstekende kwaliteit te zijn. Om de kwaliteit van voegwerk te waarborgen, is in 1998 de CUR aanbeveling 61 verschenen waarin de vereiste voeghardheidsklasse worden omschreven. Van Deelen Gevelwerken werkt volgens deze aanbeveling en garandeert dat de vereiste voeghardheidsklasse geleverd wordt. U kunt voor elk voegtype bij Van Deelen Gevelwerken terecht: 

  • Platvol nagestreken
  • Verdiept
  • Snijwerk
  • Knipwerk etc.

Ook schade aan het metselwerk kan door Van Deelen Gevelwerken hersteld worden. Dit kan gebeuren door het inmetselen van nieuwe stenen of door het opnieuw moduleren van de stenen met speciale restauratiemortels. Behalve metselwerk, kunnen lateien en stalen constructiedelen in de gevel ook door Van Deelen Gevelwerken worden hersteld of vervangen.

Een complete gevelrenovatie is een ingrijpende behandeling die de kwaliteit en de waarde van uw pand aanzienlijk verbetert. Bovendien is het een behandeling die u slechts eenmaal hoeft uit te voeren: een goede gevelrenovatie gaat een leven lang mee. Het is dan ook de moeite waard om een afgewogen keuze te maken voor het juiste bedrijf op het gebied van gevelrenovatie. Van Deelen Gevelwerken is het juist bedrijf!
De werkzaamheden worden door ons gegarandeerd vakkundig uitgevoerd en om dit te ondersteunen worden op verschillende applicaties garantie certificaten afgegeven.